tirsdag den 9. september 2014

Olympia National Park


Så er vi ankommet til USA efter en lang tur, vi landede i Chicago lufthavn hvor vi havde valgt at tage en overnatning - det var rart at få en god seng og et bad inden den sidste del af flyveturen til Seattle, som tager lidt over 4 timer og med en tidsforskel på 9 timer.

Rocky Mountains set fra et flysæde.
Vel ankommet til Seattle skulle der hentes bil - den var som lovet - det blev en Dodge 3,7 L V6 den er okey men det nager mig stadig lidt jeg ikke kastede 4000,- ekstra i bilen, men så må jeg give den "gas" senere på turen når der skal lejes. Vi kørte til Aberdeen hvor vi overnattede i en kedelig i by hos en sur Kineser i nærheden af Olympia Nationalpark - det var billigt - morgenmaden var !!! - men det var sgu alligevel sjovt, nu var ferien skudt rigtigt i gang.



Mandag starter vi så videre mod Sequim, hvor vi skal have næste overnatning, på vejen skal Olympia National Park besøges.

Første kik på Stillehavet.
Lidt underligt at stå ved så stort et hav og være på vej ud i nye eventyr og oplevelser. Her ved dette stop læste vi på opslagstavle, at vi skulle være opmærksom på bjørne og dræberhvaler!!- Puha- og Leif der i forvejen er meget "spændt" på at møde en sulten bjørn på en ensom og øde vej i regnskoven- det kan næsten ikke blive mere spændende! " Vores bil" kører som en drøm, selvom Leif synes, den er lidt for lille, især når den tilfældigvis står parkeret ved en større og mere chauvinistisk Dodge. Jeg synes, vores "lille" Dodge er rigtig fin, hvor der er rigelig med plads til såvel os som vores bagage. Nå- men næste oplevelsestur skulle være et besøg i Olympic Nationalpark, der er rimelig omfangsrig og fuld af muligheder for naturoplevelser. Det er svært at vælge! Vi fulgte US 101, der går hele vejen om parken. Vort mål blev HOH rainforest ved floden HOH. Og hvilken oplevelse! Vi gjorde holdt ved skovens konge: Et gigantisk stikagrantræ på hele 82 meter i højden og over 500 år gammelt. Jeg blev virkelig rørt og ydmyg ved kontakten med dette flotte og enorme træ. Længere ind i regnskoven mødte vi passerede vi eventyragtige trælandskaber af mosbevoksede træer i den disede skov, hvor jorden var dækket af forskellige mosarter, bregner og lav, der fik mine tanker til film af Lars von Trier, jeg har set.! Smukt, overvældende og også lidt skræmmende. Leif og jeg gik  en dejlig tur på een af de afmærkede stier, hvor oplevelsen blev forstærket og hvor vi bl.a. bemærkede, at der på de gamle faldne træer voksede nye op sammen med andre forskellige arter- Såkaldte "Nurseringlodg". Stille, rene og harmoniske vandløb indimellem det hele. Hvor er det dog vigtigt, at vi allesammen tager vare på naturen og dens økosystem! Nå- vi skulle videre, da sådan en tur altid tager længere tid end planlagt- så vejen til vort næste overnatningssted i Seguim ved USAs nordkyst mod Canada foregik uden ophold- næsten, da et smukt panorama med søerne Lake Crescent og Lake Sutherland omgivet af skovklædte bjerge absolut måtte nydes og lige foreviges med kamera. Naturen i al sin vælde. Nu bevæger vi os hastigt mod Canada- nærmere bestemt Vancouver Island samt Vancouver og omegn.


















Lake Sutherland



I eftermiddag skal vi sejle til Vancouver Island, hvor første stop med overnatning bliver byen Victoria. Indtil da skal vores lille by Sequim ses nærmere an og sikkert også en tur til Hurricane Ridge, hvor udsigten til Olympic Mountains skulle være fantastisk. Nu får vi se, hvor meget tiden tillader idag. Endnu en dags eventyr står for døren- dejligt!



2 kommentarer:

  1. Så er i godt på vej. Ser fantastisk ud , sikke en natur. I ser godt nok små ud ved siden af det kæmpe træ ;-) Glæder mig til at følge jer på turen. Skønne billeder, bilen er da ok. Fortsat god tur og pas på bjørnene knus fra Ketty og Per

    SvarSlet
  2. Skøn tur I er på. Flotte billeder. Forsøger at sende til jer - lidt besværligt.
    Per

    SvarSlet